W mi臋dzyczasie od mojego ostatniego postu pojawi艂y si臋 dwa zamki - Sylvan, kt贸ry ca艂kiem mi odpowiada, i Loch, kt贸ry z miejsca sta艂 si臋 najbardziej znienawidzonym zamkiem z dost臋pnych. Cztery jednostki na osiem skopiowano z poprzedniej cz臋艣ci (nie licz膮c dw贸ch machin obl臋偶niczych, kt贸re te偶 s膮 bole艣nie znajome), jedynie nieznacznie zmywaj膮c z nich neonowy fiolet. Ale jednostki, kt贸re zosta艂y zrobione od zera, prezentuj膮 si臋 艣wietnie.
Hydra rz膮dzi!! Jest ona silnie stylizowana na t膮 z dw贸jeczki - robal z mas膮 g艂贸w - ale jej design powala! Troglodyta nie jest g艂upkowatym potworkiem znanym z tr贸jki - teraz wygl膮da, jakby urwa艂 si臋 w艂a艣nie ze statku "Nostromo". 艁owczyni te偶 mo偶e si臋 podoba膰, cho膰 jej wygl膮d jest podejrzanie podobny do tego, co widzieli艣my ju偶 w Diablo III, ale p贸ki nie ma 偶adnego procesu o kopiowanie, ja milcz臋. No i Bezduszny, co do kt贸rego mam mieszane uczucia. Wygl膮da genialnie, ale porusza si臋 jak paralityk chory na w艣cieklizn臋, jego ruchy s膮 dziwaczne i nienaturalne, a na dodatek zamiast chodzi膰, idiotycznie drepcze. Ale mo偶e jest to celowy zabieg artystyczny? Ja tam nie wiem. Za to z od艣wie偶onych modeli najlepiej prezentuje si臋 Minotaur. Teraz to prawdziwe dwa metry czystej, lekko oci臋偶a艂ej rozwa艂ki! Zamek r贸wnie偶 prezentuje si臋 艂adnie, cho膰 bez sza艂u, a melodia g艂贸wna jest nader klimatyczna:
https://soundcloud.com/might_and_magic/heroes-vii-blades-of-madness-dungeon-themeAle nie o tym w sumie chcia艂em teraz pisa膰. Ot贸偶 dochrapa艂em si臋 do zamkni臋tej Bety 2.0 i chcia艂em podzieli膰 si臋 wra偶eniami. Ot贸偶 zapowiada si臋 naprawd臋 przyzwoita gra, jednak nie pozbawiona b艂臋d贸w i niedor贸bek, nie wspominaj膮c o typowych dla bety bug贸w i glitchy.
Pierwsze primo: Poziom klatek jest wr臋cz biedny, a szczeg贸lnie podczas czekania na ruch przeciwnika. Gra bardzo cz臋sto zmienia si臋 w pokaz slajd贸w. Ale to beta, wi臋c c贸偶 (ale to Ubisoft, wydawca AC: Unity, wi臋c...

)
Drugie primo: Sam czas oczekiwania na cokolwiek jest irytuj膮cy, ale to r贸wnie偶 z艂o偶臋 na krab bety
Trzecie primo: grafika na 艣rednich ustawieniach jest rozczarowuj膮ca, a przy wy偶szych gra si臋 wyrypa艂a (BETA)
Czwarte primo: Muzyka jest cudna i bardzo umila gr臋, ale nie zawsze zaskakuje
Pi膮te primo: AI przeciwnik贸w jest na poziomie i daje satysfakcj臋 z gry
Sz贸ste primo: Po wybudowaniu budowli w zamku ekran nie pokazuje nam, gdzie si臋 pojawi艂a i trzeba jej szuka膰. Jest oczywi艣cie opcja szybkiego wyboru, ale to nie to samo...